16 april 2016
17:00

Strömtorps IK

Strömtorps IK h 3-3

Då var div 3 debuten avklarad och det blev en pinne som borde varit tre då vi hade ledningen med 3-0 fram till 60.e minuten och var då faktiskt i serieledning.

Tyvärr överskuggades spelet på planen av uppträdandet från en klick berusade bortafans med stora påsar med alkoholhaltiga drycker som totalt skämde ut sig o föreningen.
Det var könsord mot våra unga lottförsäljare, ölburkar in på plan, vägran att betala inträde, överfall på en person, nidramsor mot spelare mm mm.
Nu var många av dom oförstående till att man inte får ha med sig alkohol in på en idrottsarena men även om det är okej i öst så är det inte det här.

Nu till spelet.
Efter en lite trevande start där Vito var tvungen gå av redan i 6:e minuten tog vi sakta men säkert tag i taktpinnen vilket i 16:e minuten gav det första målet i div3historien för Vaif när Haris nickade in en frispark av Njegos.
Glädjen han knappt lägga sig innan även tvåan kom när Dusan får bollen av Njegos på vänsterkanten. Han viker innåt i plan och lägger snyggt in bollen i bortre gaveln.
Nu hade vi fint flyt i spelet och lyckades spela oss loss på mitten gång på gång vilket gav oss fina lägen i offensiven men tyvärr slarvade vi med sista passet och utnyttjade inte heller flera fina skottlägen.
Vi skapade några riktigt fina lägen, som när Micke var mm från att tråckla sig fram till friläge. Lite senare kom Anton runt på kanten o slår ett fint inlägg som ger bra skottläge men skottet styrs till hörna av en försvarare. Anton löper sig sen loss en gång till o ger Haris kanonläge men trots två chanser kan vi inte överlista målisen.
2-0 i paus kändes otroligt skönt men även om offensiven såg bra ut så var det lite öppet centralt ibland vilket gav deras mittfältare stora ytor att jobba på.

Vi fick en drömstart i andra med 3-0 redan i 50:e minuten när Micke vinner en 50/50 boll mot en försvarare och får fram bollen till Haris som siktar in sig innan han smeker in bollen i bortre hörnet.
Ett par minter senare ger Dusan Haris en fin boll som ger honom bra läge men målvakten parerar.
Som resultatet är nu är det ganska naturligt att vi blir lite avvaktande och de börjar trycka på lite desperat med favoritspelet långa bollar på "Bengt" dvs toppforwards.
Då de har några fyrtorn därframme blir det lite oro därbak och de sökte frisparkar o hörnor då de är giftiga på sånt.
Detta gav också resultat när de i 61:a minuten fick en hörna. den slogs långt där det var tomt på vaifare vilket gav en nick in centralt där det sen blev en nick till som via ännu en nick styrdes imål från nära håll (offside ?)
De kunde direkt efter sätta ännu en boll i mål när vi tappade bollen i anfallet efter avsparken. Den som bröt fick sen autostrada genom vårt centrala mittfält då våra spelare var borta med vinden. Hans genomlöpning gav ett friläge som säkert utnyttjades.
Nu var goda råd dyra för det var mycket öppet på vårt centrala mittfält och det blev också en återgång till fem man på mitten för att täta till. Det blev lite stabilare men tyvärr hade vi några spelare som fuskade i defensivjobbet och det håller inte i trean.
Offensivt tappade vi lite då några spelare såg trötta ut men runt 80.e minuten fick vi två jättelägen att stänga matchen.
Först var det Philip som fick en fin boll på högerkanten o tog sig trots slag i ansiktet runt sin back innan han gav Haris kanonläge men efter lite tvekan kommer skottet för sent och det över.
Minuten senare går Anton upp i en duell med målvakten som tappar bollen framför fötterna på Haris men hans skott/lobb blir misslyckad så bollen hamnar i famnen på målisen.
Nu började man kolla på klockan varje halvminut men tyvärr blev det patenterad långboll som grundlade kvitteringen då en sådan skarvades vidare av en vaifare och friställde sikforward med mål som resultat.
Detta gladde bortaklacken men deras glädje utmynnade i springande fans med obscena gester framför några pensionärer och spelarfruar me barn innan man hoppade på en vaifsupporter,.
Nu fick spelare o ledare i Sik gripa in o fösöka lugna dessa "fantastiska" fans.
Sista minuterna blev sen en orgie på hur man inte uppträder som ledare då två ledare blev bortvisade från bortabänken o spelande tränaren direkt rött efter en mycket ful erftersläng på Tobbe efter han tagit bollen av honom.

3-3 till slut och det är surt då vi hade flera chanser att döda matchen men slarvade i avgörande moment innan vi pga lite för svagt defensivjobb på mitten ger dom chansen att vända på steken.
Det är viktigt att alla tar hemjobbet i defensiven under hela matchen vilket inte var fallet idag.
Vi tar dock stora steg frammåt i varje match och det gör att vi kan se med tillförsikt mot kommande matcher för vi har ju bara tränat ihop i ca en månad medans alla andra lag kört en hel försäsong tillsammans.

Matchfakta: 3-3 (2-0)

6 min Vita ut anton in (Njegos in centralt o Anton på kanten)
1-0 15min Haris (Njegos) Nickskarv på fint slagen frispark.
2-0 20min Dusan (Njegos) Säkert avslut i bortre gaveln från vänsterläge.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
3-0 51min Haris (Micke) Haris smeker in bollen i bortre hörnet från ca 20meter.
3-1 61min nickskarv från nära håll efter hörna som nickats in centralt
3-2 62min genomlöpning som ger friläge
69min Frykedal ut Philip in
83min Micke ut Mohammed in
3-3 86min långboll som oturligt skarvas av oss till friläge